O NAS
O nas

Nekaj več o nas

Z vami že 30 let 

USTANOVITEV PODJETJA

Modmed d.o.o. je podjetje za zdravstvene dejavnosti. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1992, ko je zaživela prva zasebna, sodobno opremljena, internistična kardiološka ultrazvočna ambulanta s sedežem v Aškerčevi ulici na Ptuju. Ustanovitelja sta bila dr. Stanko Janžekovič in Anton Modlic.

PRVI ZAČETKI NA PODROČJU NENUJNIH REŠEVALNIH PREVOZOV / ŠIRITEV DEJAVNOSTI

Velika potreba po reševalnih prevozih v občini Ormož je porodila idejo, da podjetje razširi svojo dejavnost na področje nenujnih reševalnih prevozov, ki so srce podjetja še danes. Leta 1998 je Občinski svet občine Ormož na javnem razpisu izbral podjetje Modmed d.o.o. kot koncesionarja za izvajanje nenujnih reševalnih prevozov. Tako je bil 1. Novembra 1998 ob treh zjutraj opraviljen prvi prevoz. S tem se je pričelo sodelovanje z Zdravstvenim domom Ormož, s katerim uspešno sodelujemo še danes.   

Začeli smo z dvema reševalnima voziloma in se zavezali, da bomo v primeru povečane potrebe, kupili dodatno vozilo in zaposlili ljudi z ustrezno izobrazbo. Točnost, varnost, prijaznost, strokovnost in sočutje do pacientov so najpomembnejše vrednote. Potrebe pacientov in trga bodo vedno na prvem mestu. To zavezo smo odgovorno udejanjali skozi vsa ta leta. In zvesto ji sledimo še danes.

MODMED DANES

Danes ekipo podjetja sestavlja 23 redno zaposlenih strokovnjakov zdravstvene dejavnosti in trije študentje zdravstvene stroke.  Direktor podjetja je g. Danijel Modlic.

V letošnjem letu smo posodobili naše poslovne prostore, saj menimo, da so dobri delovni pogoji nujni za uspešno delo.  Posodobitev poleg prostorov za optimalno vzdrževanje voznega parka, ki šteje že 12 najsodobneje opremljenih reševalnih vozil in 8 osebnih vozil za sanitetne prevoze, prinaša tudi novosti za zaposlenim bolj prijazno delovno okolje.

Prostorni dispečerski center, kjer dnevno opravimo med 120-150 klicev, deluje 24/7. Prijetna soba za počitek v času dežurstev, omogoča, da so reševalci spočiti in lahko maksimalno poskrbijo za paciente.

NAŠI REZULTATI

Od začetkov do danes z zadovoljstvom pogledamo tudi na rezultate. Prevozili smo kar 8.806.893 km. Lahko bi rekli  – skoraj 220 krat so naši reševalci peljali paciente okrog zemlje. Kar za razmere naše majhne Slovenije, ni zanemarljivo. Pri tem smo opravili 262.418 prevozov, od tega nekaj tudi v tujino in iz tujine. V povprečju smo opravili skoraj 11.000 prevozov na leto in malo manj kot 1000 na mesec.

A Modmed niso zgolj prevozi. Pogosto, posebej še v zadnjih treh letih, ko so bila spremstva pacientom omejena in pacienti še v večjih stiskah, smo bili edina podpora pacientu, ki doživlja različne strahove, stres, tesnobo in neprijetne občutke, ko ga čakajo zahtevni pregledi ali ko pričakuje njihove rezultate. Prijazna in spodbudna beseda ter stisk roke, ki pomiri pacienta, ko gre prvič na onkološko kliniko, so včasih vredni še več kot sam prevoz, saj pacient začuti, da v tem, zanj težkem trenutku, ni sam. Vedno izhajamo iz tega, kar bi si želeli tudi mi v takšni situaciji. 

DRUŽBENO ODGOVORNI

V Modmedu smo vedno odprti za vse, kar podpira zdravstveno dejavnost, dobrobit pacientov in širše skupnosti. V podjetju že vsa leta krepimo družbeno-odgovoren duh in spodbujamo razvoj regije. Radi podpremo lokalne organizacije in društva ter pomagamo družinam v stiski. Na tem področju sodelujemo tudi z delom zdravstvene smeri Gimnazije Ormož in s tem podpiramo izobraževanje novih zdravstvenih delavcev.

V vseh 30 letih je bilo naše vodilo prijazen in spoštljiv odnos – tako do pacientov, kot do zaposlenih in partnerjev. Ponosni smo na prehojeno pot in čutimo zavezo, da sledimo začrtani poti in svoje poslanstvo opravljamo še naprej z enako zavzetostjo in predanostjo.  

Modmed d.o.o.  

EKIPA Modmed

KONTAKT

KONTAKTIRAJTE NAS

02 743 60 30

080 72 50 - naročanje prevozov

- BREZPLAČNA ŠTEVILKA

Potrčeva cesta 17, 2250 Ptuj